Przejdź na stronę główną Interia.pl

Czekoladowy torcik. Deser idealny

Czekoladowy torcik z kremem o smaku kawowym ma niepowtarzalny smak i nie jest trudny w przygotowaniu.



Czekoladę dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Masło ucieramy z czterema łyżkami cukru. Żółtka oddzielamy od białek i łączymy z masą maślaną razem z czekoladą. Białka ubijamy na sztywno z czterema łyżkami cukru, dodajemy do masy maślano-jajecznej. 

Reklama

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy maślanej razem z łyżką kakao, mąką kukurydzianą i 3 łyżkami naparu kawowego, mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 centymetrów smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką.

Dowiedz się więcej na temat: tort czekoladowy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje