Reklama

Reklama

Czekoladowe fondue

Każdy miłośnik czekolady powinien tego spróbować.

Składniki ciasta: 3 tabliczki gorzkiej czekolady (300 g), 1 kostka margaryny do pieczenia, 3/5 szklanki drobnego cukru, 5 jajek, 2 /5 szklanki mąki pszennej, cukier puder do posypania 

Reklama

oraz 12 sztuk foremek

Przygotowanie

Margarynę rozpuść w rondelku, zdejmij z ognia, włóż 250 g połamanej czekolady i mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do przestygnięcia. Żółtka oddziel od białek i ubij z cukrem na białą masę. Do masy żółtkowej dodaj lekko przestudzoną masę czekoladową i wymieszaj.

Dodaj mąkę i jeszcze raz wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Pozostałe kostki czekolady przekrój na połówki.5

Masę przełóż do wysmarowanych tłuszczem foremek. W każdą wciśnij pół kostki czekolady i piecz w 190 st. C około 12 minut.


04/2016 Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje