Reklama

Reklama

Czekoladowe desery

Biały keks z borówkami

Składniki: 400 g białej czekolady, 200 g masła, 4 żółtka, 25 g cukru pudru, 280 g podłużnych wafelków z kremem czekoladowym, 100 g borówek amerykańskich, 50 g gorzkiej czekolady, borówki do dekoracji.

Reklama

Czekoladę drobno posiekać. Razem z tłuszczem stopić w kąpieli wodnej. Żółtka z cukrem ubić na pianę w kąpieli wodnej, wymieszać z masą czekoladową. Formę na keks wyłożyć folią spożywczą, na dnie i po bokach rozsmarować część masy. Warstwami układać naprzemiennie: wafelki i masę, posypując borówkami. Powtarzać do wyczerpania składników.

Keks wstawić na noc do lodówki do stężenia. Gorzką czekoladę rozpuścić. Keks wyjąć z formy, ostrożnie zdjąć folię. Ozdobić esami- floresami z roztopionej czekolady i borówkami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje