Przejdź na stronę główną Interia.pl

Czas na młode ziemniaki

Są pyszne i nie wymagają skomplikowanych przygotowań. Nie przegap sezonu!

Ziemniaki w boczku z ziołowym twarożkiem

 Składniki:

Reklama

12-16 małych ziemniaków

6-8 plastrów wędzonego boczku

2 łyżki oleju

3-4 gałązki rozmarynu

Po pół pęczka szczypiorku, natki pietruszki i koperku

500 g chudego twarogu

2-3 łyżki wody mineralnej

Sól pieprz

Ziemniaki umyć, wrzucić do wrzątku i gotować 20 minut. Plastry boczku przekrawać na pół i zawijać w nieodcedzone ziemniaki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ziemniaki przez 10 minut, obracając. Posypać rozmarynem. Pozostałe zioła pokroić. Wmieszać z twarożkiem i wodą mineralną, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki podawać z dipem.

Reklama

Reklama