Reklama

Reklama

Cytrynowy tatar z łososia na pumperniklu

Elegancka przystawka, która jest prosta do przyrządzenia w zaciszu domowym.

Składniki

  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • szalotka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • 200 g łososia
  • łyżka koperku
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy
  • pumpernikiel lub pieczywo ziarniste
  • pół ogórka

Sposób przygotowania:

Reklama

Łososia i ogórka siekamy na drobną kosteczkę. Dodajemy do niego pokrojoną drobno szalotkę, startą skórkę z cytryny, sok z cytryny, łyżeczkę posiekanego szczypiorku oraz oliwę. Dokładnie oraz delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Tatar układamy na pumperniklu z plastrami zielonego ogórka, skórką cytryny lub szczypiorkiem. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje