Reklama

Reklama

Ciasto z jabłkami

Szybkie i efektowne ciasto.


Reklama

Składniki:

3 jajka

175 g masła

100 g cukru

Opakowanie cukru waniliowego

Sok i skorka z jednej cytryny

75 g śmietany

300 g mąki

75 g skrobi

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1,7 kg jabłek

3 łyżki konfitury morelowej

Brązowy cukier i siekane pistacje do posypania

Jajka, masło i tłuszcz oraz cukier waniliowy i skórkę z cytryny utrzeć na kremową masę. Dodać śmietanę. Jabłka obrać poprzekrawać, wyciąć gniazda nasienne, ponacinać miąższ i skropić sokiem z cytryny. Ciasto nałożyć na natłuszczoną blachę, umieścić na nim połówki jabłek i piec w 175 st. C przez 30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia posmarować jabłka podgrzaną konfiturą.

Ciasto posypać cukrem i orzechami.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje