Reklama

Ciasto marchewkowe z mascarpone

Pyszne ciasta nie muszą stanowić przysmaku zakazanego na diecie. Jesteś gotowa na ucztę bez wyrzutów sumienia?

Składniki

  • 4 marchewki starte na tarce
  • 4 jajka
  • opakowanie serka mascarpone
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • po łyżeczce sody oczyszczonej i cynamonu
  • szklanka cukru
  • szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • łyżka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka cukru pudru

1. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodaj olej, mąkę wymieszaną z solą, sodą i proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. 

2. Ciasto dokładnie połącz z cynamonem, marchewką i orzechami. Przelej do formy do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. 

3. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 50 minut. 

4. Po upieczeniu ciasto wystudź i posmaruj serkiem mascarpone wymieszanym z odrobiną cukru pudru. 

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy