Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ciasto francuskie z parówką

Składniki

  • 2 parówki przekrojone na pół
  • 2 łyżeczki sezamu
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • łyżka keczupu
  • jajko

Przygotowanie:

Arkusz ciasta pokrój w podłużne 7-centymetrowe paski. W miseczce wymieszaj musztardę z keczupem i posmaruj na środku kawałki ciasta, rozłóż parówki. 

Każdą porcję parówki owiń ciastem i posmaruj rozmąconym jajkiem. Posyp sezamem i ułóż w natłuszczonej brytfance. 

Piecz w nagrzanym piekarniku 20 minut w temp. 170°C.

Zobacz także:

Reklama


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje