Przejdź na stronę główną Interia.pl

Ciasta z malinami

Sernik na zimno

Składniki

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 500 g malin
  • 600 g twarogu sernikowego (trzykrotnie zmielonego)
  • 500 g śmietanki kremówki 30 proc.
  • 2 opakowania galaretki malinowej (proszek)
  • 250 g cukru
  • 1 małe opakowanie cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Reklama

Maliny delikatnie umyj i osusz, rozkładając je na papierowych ręcznikach. Galaretki wsyp do miski, wlej 400 ml wrzącej wody. Mieszaj aż proszek się rozpuści.

300 g śmietanki ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem. Wlej przestudzoną galaretkę, zmiksuj by nie było grudek. Dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj.

Wrzuć 400 g malin, delikatnie wymieszaj.

Dno prostokątnej formy wyłóż biszkoptami. Wlej masę serowo-śmietanową. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Przed podaniem wierzch sernika udekoruj pozostałą ubitą śmietanką i malinami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje