Reklama

Reklama

Chrupiące tofu w kilka minut

Wiele osób ma problem z przygotowaniem pysznego, dobrze przyprawionego tofu. Dziś przedstawiamy sprawdzony przepis, który sprawi, że urozmaici ono niejedno danie. Taki dodatek idealnie nadaje się do dań z ryżem lub makaronem.

Tofu to wspaniały zamiennik dla wegetarian oraz wegan. Dzięki przyprawom można nadać mu wspaniałego smaku.

Reklama

Tofu często można spotkać w kuchni chińskiej w towarzystwie warzyw oraz ryżu. Dzisiejsza propozycja idealnie sprawdzi się do tego rodzaju dania, gdyż jest chrupiąca, smaczna, a przede wszystkim szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • Sos teriyaki
  • Sos sojowy
  • Opakowanie wędzonego tofu
  • 6 łyżek skrobi kukurydzianej
  • Łyżeczka czosnku
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i teriyaki, oliwy oraz czosnku. Wszystko intensywnie mieszamy.

Tofu kroimy na małe kosteczki o obtaczamy w marynacie.

Pozostawiamy całość na ok. godzinę.

Tofu obtaczamy w skrobi kukurydzianej.

Całość smażymy na oliwie, na niewielkim ogniu.

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje