Reklama

Reklama

Chrupiące skrzydełka z kurczaka

Chrupiące skrzydełka z kurczaka znakomicie nadadzą się jako przekąska, którą będziemy się częstować, oglądając ulubiony serial. Skrzydełka z kurczaka z dodatkiem ryżu i surówek będą też pysznym daniem obiadowym.

Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka,
  • 1 jajko,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • bułka tarta,
  • olej.

Chrupiące skrzydełka- sposób przygotowania

Skrzydełka należy opłukać, osuszyć, posolić i pokropić sokiem z cytryny. Jajko rozbić i energicznie rozmieszać widelcem.

Reklama

Rozgrzać olej, skrzydełka zamoczyć w jajku i otoczyć bułką tartą, smażyć na złoty kolor z obu stron.

Układać w brytfannie, całość zakryć aluminiową folią i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 150 stopni.

Piec 30 minut, podawać z surówkami.

Polecamy też przepisy na wegańskie burrito, leczo z boczniakami czy wegańskie curry z papają, orzechami nerkowca i miętą

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: skrzydełka z kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje