Przejdź na stronę główną Interia.pl

Chrupiące paluszki z kurczaka

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki Składniki na 4 porcje:

  • 2 łyżki mleko
  • 2 jajko
  • 2-3 łyżki siekana natka
  • żurawina
  • 1/2 kg pierś z kurczaka
  • sól
  • 200 ml majonez
  • ananas plastrach
  • 1 l olej
  • płatki kukurydziane
  • 2 łyżki mąka
  • 100 ml śmietana
  • cukier
  • sos żurawinowy
  • pieprz
  • 3 łyzki żurawina do mięs

Przygotowanie:

Reklama

Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.

Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie składniki i mieszając. Podać z paluszkami, udekorować ananasem i żurawiną.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje