Reklama

Reklama

Chrupiąca sałatka

Przygotowanie:

Por umyć, drobno pokroić, posolić, ugnieść, przełożyć do miski, odstawić. Jabłka, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Szynkę także pociąć w kostkę. Ananasy i kukurydzę osączyć.

Reklama

Pokrojone owoce i warzywa przełożyć do miski z porem, doprawić pieprzem, solą, odrobiną soku z cytryny, wymieszać z majonezem.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę, delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, posypać posiekaną natką, schłodzić. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: salatka

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje