Przejdź na stronę główną Interia.pl

Camembert z dodatkami

Camembert? To idealna przekąska. Przepis dla czterech osób warto mieć pod ręką. Zawsze możesz mieć niespodziewanych gości.

Oczyszczone owoce umieść w garnku o grubym dnie. Wsyp cukier i podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając drewniana łyżką. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i duś 30 minut. Następnie obierz i zetrzyj na tarce jabłko. Dodaj je do żurawiny i gotuj na małym ogniu jeszcze pół godziny. 

Reklama

Do oliwy dodaj suszony tymianek i paprykę. Skrop nią krążki sera i ułóż na tacce. Następnie grilluj je po około 10 minut z każdej strony. 

Upieczony camembert połóż na talerze. Nałóż na niego porcję orzechów i konfitury.

Czytaj dalej: 

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje