Reklama

Camembert z dodatkami

Camembert? To idealna przekąska. Przepis dla czterech osób warto mieć pod ręką. Zawsze możesz mieć niespodziewanych gości.

Oczyszczone owoce umieść w garnku o grubym dnie. Wsyp cukier i podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając drewniana łyżką. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i duś 30 minut. Następnie obierz i zetrzyj na tarce jabłko. Dodaj je do żurawiny i gotuj na małym ogniu jeszcze pół godziny. 

Do oliwy dodaj suszony tymianek i paprykę. Skrop nią krążki sera i ułóż na tacce. Następnie grilluj je po około 10 minut z każdej strony. 

Upieczony camembert połóż na talerze. Nałóż na niego porcję orzechów i konfitury.

Czytaj dalej: 

Reklama

Składniki

  • 4 sery typu camembert
  • 1/3 szklanki oliwy
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżki obranych orzechów włoskich

Składniki konfiturę

  • 200 g świeżej lub mrożonej żurawiny
  • 200 g cukru
  • 1 małe jabłko

Zobacz także: 

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy