Reklama

Reklama

Burgery z łososiem

Młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawierają mnóstwo witamin, żelaza oraz wapnia. Dodawaj je do zup, sałatek, burgerów.

Składniki

  • 30 dag świeżego łososia
  • 15 dag wędzonego łososia
  • pęczek botwinki
  • pół pęczka dymki
  • ząbek czosnku
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • olej
  • sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Obydwa rodzaje łososia zmiel w maszynce lub zmiksuj. Botwinę i dymkę drobno pokrój. Czosnek posiekaj. 

2. Warzywa podsmaż na oleju. Odstaw, dopraw skórką cytryny, solą i pieprzem. Wymieszaj ze zmielonym łososiem i uformuj burgery. Rozgrzej olej na patelni i usmaż burgery z obu stron na złoty kolor.

3. Podawaj ciepłe ze świeżą, podgrzaną w tosterze lub piekarniku bułką oraz warzywami. Doskonale smakują też z ziemniakami albo frytkami. Możesz polać je sosem lub ketchupem. 

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje