Reklama

Reklama

Burgery z indyka

Jesteście fanami serialu "Przyjaciele"? Zawsze marzyliście o tym, żeby spróbować przysmaków, którymi bohaterzy produkcji zajadali się na ekranie? Teraz macie szansę odtworzyć słynne dania. Przepisy znajdziecie w książce Teresy Finney "Ten, w którym są wszystkie przepisy".

Idealny przepis na sycącą kolację w tygodniu, ale też na Wieczór Sportów Walki. Kto wygra zawody, a kto będzie mistrzem grilla?

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 jajko, lekko roztrzepane
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • Olej do smażenia

Reklama

1. Włóż mięso do miski, dodaj roztrzepane jajko, przyprawy i roztopione masło. Dokładnie wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką.

2. Uformuj z masy płaskie burgery i ułóż je w płaskim naczyniu. Przykryj je folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 10 minut (najlepiej na całą noc).

3. Rozgrzej olej na dużej patelni i smaż burgery na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż apetycznie zbrązowieją.

4. Podawaj w przekrojonej bułce z wybranymi dodatkami i sosami.

 Zobacz także:

Fragment książki

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: burgery | burgery z indyka | szybka kolacja

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje