Reklama

Buraki pieczone z serem kozim

Przyrządzaj potrawy ze świeżych i tanich o tej porze roku warzyw oraz owoców. Przyprawiaj je ziołami.

Składniki

  • 4 średnie, młode buraki
  • 20 dag rolady z koziego mleka
  • pół pęczka natki pietruszki albo świeżej bazylii lub rukoli
  • 2 łyżki naturalnego miodu
  • oliwa
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

1. Buraki wyszoruj, osusz i każdy osobno zawiń w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz ok. 30-40 minut. 

2. Roladę serową pokrój w plastry o grubości centymetra. Natkę pietruszki lub innych ziół umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

3. Upieczone i lekko ostudzone buraki obierz ze skórki, a następnie pokrój w dość grube plastry. 

4. Na półmisku układaj warstwami buraki i ser. Polej miodem, posyp świeżo mielonym pieprzem i udekoruj gałązkami pietruszki lub innych ziół. 

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy