Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Bułgarski tarator

Pyszny chłodnik.

Składniki

  • 4 naturalne kefiry
  • zielony ogórek
  • 2 łyżki oleju
  • 6 orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka posiekanego lubczyku
  • sól
  • koperek
  • chlebek pita

Kefir dokładnie wymieszaj ze startym na tarce ogórkiem. Czosnek przeciśnij przez praskę, orzechy posiekaj i dodaj do kefiru. Wsyp sól, lubczyk i posiekaną natką. Wlej olej i posyp zupę koperkiem. Schłódź w lodówce. Podawaj z pitą.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje