Reklama

Brownie z kaszą jaglaną i orzechami

Orzechy są idealne do przygotowania bezglutenowych deserów. Jeśli cierpisz na nietolerancję glutenu, a nie masz alergii na orzechy - przygotuj deser z kakao, kaszą jaglaną i mieszanymi orzechami.

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki kakao
  • 1/2 szklanki miodu lub cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki mleka lub jogurtu naturalnego
  • orzechy (włoskie, laskowe, pekan) i płatki migdałowe do posypania

Przygotowanie:

Kaszę ugotuj na sypko i pozostaw do ostudzenia. Przełóż do miski, następnie dodaj jajka, olej, przesiane kakao, miód lub cukier, dosyp proszek do pieczenia i dolej mleko. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na jednolitą masę.

Powstałą gładką masę czekoladową przełóż na blachę o wymiarach 20 cm x 30 cm. 3. Brownie posyp lekko utłuczonymi orzechami oraz płatkami migdałowymi. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C.

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy