Reklama

Reklama

Brownie bezglutenowe

Wyśmienite ciasto czekoladowe bez użycia mąki z przepisu Ewy Wachowicz.

Składniki

  • 1 duże awokado
  • 1 banan
  • 3 jajka
  • 60 g mąki kokosowej
  • 50 g kakao
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ szklanki syropu z agawy lub klonowego
  • ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • szczypta soli

Składniki do dekoracji

  • czekolada gorzka
  • pistacje

Przepis pochodzi z 318. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Z awokado wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Dodać banana i zmiksować. Wybić jajka i ponownie zmiksować. Dodać mąkę kokosową, kakao i sodę. Wlać syrop z agawy. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Posolić i jeszcze raz zmiksować. Przełożyć do żaroodpornej foremki (20 cm x 20 cm). Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 25 minut. Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą oraz pistacjami.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje