Reklama

Reklama

Bogracz

Bogracz to bardzo pożywna i sycąca zupa.

Składniki

  • litr bulionu
  • 600 g mięsa wołowego na gulasz
  • 150 g boczku surowego wędzonego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki wędzonej papryki
  • łyżka słodkiej papryki
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 3 papryki w 3 kolorach
  • 5 pomidorów malinowych
  • 3 łyżki masła
  • łyżka oliwy

Przygotowanie:

Reklama

W garnku rozpuszczamy masło z oliwą. Wrzucamy pokrojone w kostkę mięso. Po 4 minutach dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, czosnek oraz paprykę. Smażymy kolejne 4 minuty.

Dodajemy pokrojone pomidory. Dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, wędzoną, solą i pieprzem.

Całość dusimy około 2 godzin do miękkości wołowiny.

Gotowy bogracz podajemy z kwaśną śmietaną, Wedle upodobań do środka możemy dołożyć pokrojone ziemniaki.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje