Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Bigos hultajski

Bigos staropolski zwany hultajskim.

Składniki

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 500 g białej kapusty
  • 1,5 kg mięsa – upieczonego lub ugotowanego (karkówki, łopatki)
  • 1 pęto kiełbasy
  • 300 g wędzonego boczku
  • 1 l wołowego rosołu
  • 2 cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 5 suszonych grzybów
  • 5 suszonych śliwek
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 szkl. wina madera
  • 1 gałązka cząbru
  • 2-3 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • pieprz
  • sól

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje