Reklama

Bezglutenowe ciasto fit

Zdrowa alternatywa dla deseru z kwaskowatym agrestem. Bezglutenowo i smacznie!

Składniki

  • 1/3 szklanki mąki z tapioki
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • 1/3 szklanki mąki z migdałów ziemnych
  • 1/3 szklanki mąki owsianej
  • łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • pół szklanki oleju kokosowego
  • 40 dag agrestu

Sposób przygotowania:

1. Mąki i proszek do pieczenia wymieszaj w misce. l Do drugiego naczynia wbij jajka, dodaj cukier i całość zmiksuj, aż masa zrobi się jaśniejsza. Następnie wlej olej i połącz całość z mieszanką mąk, ciągle miksując (ciasto wyjdzie trochę gęste, ale później ładnie wyrośnie). 

2. Do ciasta wrzuć agrest (zostaw garść do dekoracji), a następnie przełóż je do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. 

3. Na wierzchu ciasta ułóż resztę agrestu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 30 minut (do suchego patyczka). Ciasto wystudź. 

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy