Reklama

Batonik muesli

Zdrowe słodycze.

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 40 sztuk

Składniki

  • po 20 dag orzechów włoskich, laskowych, nerkowca i migdałów
  • 10 dag suszonych owoców, np. rodzynek, żurawiny, śliwek, moreli
  • 2-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 10 dag płatków owsianych
  • po 5 dag nieprażonego sezamu i łuskanych ziaren słonecznika
  • 1 szklanka płynnego miodu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 jajka

1. Orzechy i migdały namoczyć we wrzątku, odcedzić, usunąć skórki, rozdrobnić. Owoce pokroić. Orzechy i owoce wymieszać z płatkami, sezamem, słonecznikiem, rozkłóconymi jajkami, miodem i olejem kokosowym.

2. Masę rozłożyć na dużej blasze do pieczenia wyłożonej papierem, mocno docisnąć. Piec ok. 20-25 minut w temperaturze ok. 180ºC, wystudzić, podzielić nożem na prostokąty.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy