Reklama

Reklama

Awanturka z wędzonym karpiem

Przygotuj się na małą awanturkę! Bez obaw, chodzi o pyszną pastę twarogową z wędzonym karpiem i gruszką w karmelu. To połączenie jest istnym rajem dla podniebienia.

Składniki

  • wędzony filet z karpia
  • 250 g sera białego półtłustego
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Składniki do podania

  • chleb wiejski

Składniki na gruszkę w karmelu

  • 1 gruszka
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml wina białego wytrawnego

Przepis pochodzi z 342. odcinka programu "Ewa gotuje".

Reklama

Sposób przygotowania:

Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Wymieszać z kawałkami ryby. Dorzucić drobno posiekany szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Wymieszać.

Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać miód. Wrzucić pokrojoną gruszkę. Wymieszać. Podlać winem i dusić tak długo, aż odparuje. Odstawić do wystudzenia.

Chleb pokroić. Na kromki nałożyć awanturkę. Udekorować karmelizowaną gruszką oraz szczypiorkiem.

Darmowy program - rozlicz PIT 2020

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje