Przejdź na stronę główną Interia.pl

Aromatyczne awokado

Jeśli znudziły ci się tradycyjne kanapki, koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki

Reklama

Pomidor, 2 limonki, 3 awokado, pół cebuli, odrobina startego kminku, papryczka chili, 2 łyżeczki świeżej kolendry, sól, pieprz, świeży ogórek

Przygotowanie

Pomidora obierz ze skórki. Przekrój na pół, wydrąż nasiona, a miąższ drobno posiekaj. Z limonek wyciśnij sok (zostaw plasterek do dekoracji). Awokado przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestkę, obierz ze skórki, a następnie pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki i rozgnieć widelcem.

Cebulę i oczyszczoną papryczkę chili drobno posiekaj. Wrzuć do miseczki razem z kminkiem i łyżką kolendry. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Pastą posmaruj ciemne pieczywo udekoruj plastrem świeżego ogórka i posyp resztą kolendry.

23/2016 Na Żywo

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje