Reklama

Reklama

Arbuzowa pizza

Uroczy deser, który z pewnościom przypadnie do gustu młodszym smakoszom.

Składniki

  • 1 mały arbuz
  • 1 szklanka śmietany kremówki 36 proc.
  • 1 śmietan-fix
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 garść malin
  • 1 garść borówek amerykańskich
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Arbuz umyć, wytrzeć, włożyć do lodówki na 2 godziny. 

2. Schłodzony wyjąć, mocno ściąć czubki z obu stron. Owoc pokroić w plastry o grubości około 4 cm. Delikatnie usunąć pestki. 

3. Śmietanę przelać do wysokiego naczynia, ubić ze śmietan-fiksem na gęsty krem, dodając po trochu cukier puder. 

4. Plastry arbuza pokryć warstwą bitej śmietany. Pokroić je w trójkąty - każdy plaster na 6 kawałków. Porozsuwać je, by wygodnie było po nie sięgać. 

5. Borówki, maliny i liście mięty opłukać, delikatnie osuszyć. Owoce układać dekoracyjnie na bitej śmietanie, pomiędzy wkładać listki mięty. Podawać od razu.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje