Reklama

Reklama

Warstwa po warstwie

Cebula faszerowana

Pół puszki ciecierzycy

Reklama

150 g marchewki

0,25 ml bulionu

Pęczek kolendry

2 łyżki sezamu

1 ząbek czosnku

Sól

Pieprz cayenne

Szczypta kminu

Łyżka soku z cytryny

8 cebul

30 g masła

Czubata łyżka maki

0,25 ml mleka

50 g tartego sera Gruyére

Biały pieprz

Gałka muszkatołowa

Pokrojone w kostki marchewki obgotować w bulionie przez 3 minuty. Ciecierzycę osączyć, dodać posiekany czosnek i 2-3 łyżki wody i zmiksować. Do powstałej papki dodać, obgotowaną marchewkę, pokrojoną kolendrę i uprażony na suchej patelni sezam. Doprawić solą, kminem, pieprzem Cayenne i sokiem z cytryny. Cebulę obrać, ściąć wieczko, wydrążyć. 1/3 tego, co zostało wydrążone z cebul drobno pokroić i dodać do farszu. Nadziać cebule i ustawić w żaroodpornej formie. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać bulion i mleko. Gotować 3 minuty. Dodać ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, polać sosem. Zapiekać w 200 St. C przez 30-40 minut. Dekorować kolendrą.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje