Reklama

Reklama

Warstwa po warstwie

Krążki cebulowe w cieście piwnym

Składniki:

Reklama

1 jajko

75 g mąki

75 g skrobi

150-200 ml piwa

50 g ogórków konserwowych

Szczypiorek

1 ząbek czosnku

2 łyżki keczupu

4 łyżki majonezu

Sól, pieprz

Słodka papryka

Pół łyżeczki miodu

2 cebule

1 litr oleju do frytowania

Jajko rozdzielić. Żółtko, 75 g mąki, skrobię i piwo wymieszać, ciasto odstawić na 15 minut. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Czosnek i szczypiorek drobno pokroić. Keczup wymieszać z majonezem, dodać ogórki, szczypiorek, doprawić solą, pieprzem, papryką i miodem.

Cebulę pokroić w grube krążki, obtoczyć w mące. Ciasto piwne posolić. Białko ubić, wmieszać do ciasta. Olej rozgrzać do 180 st. C. Krążki cebulowe zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju. Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z przygotowanym sosem.  

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje