Reklama

Reklama

Uroki wsi

Kociołek po wiejsku

Składniki:

Reklama

Pęczek  włoszczyzny

600 g białej kapusty

800 g ziemniaków

150 g ziarna orkiszu

Pieprz

1 litr bulionu

6 plastrów peklowanej i lekko podwędzonej karkówki

Pół pęczka natki pietruszki

Włoszczyznę obrać, pokroić. Kapustę poszatkować, ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko zmieszać z orkiszem i doprawić pieprzem. Przełożyć do dużego żaroodpornego naczynia i zalać gorącym bulionem. Na wierzchu ułożyć plastry karkówki. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w 175 st. C przez 1,5 godziny. 5 minut przed końcem zdjąć pokrywkę (można zrumienić używając funkcji grill). Posypać posiekaną natką pietruszki.

10 pomysłów na szybki obiad

Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka

Proste potrawy z mięsa mielonego

12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje