Przejdź na stronę główną Interia.pl

Pomysł na obiad

Proste i smaczne dania, które przygotujesz bez trudu.

Roladki z ziołowym puree

Składniki:

Reklama

1 kg ziemniaków

Sól

8 cienkich kotletów wieprzowych

4 łyżki musztardy

8 plastrów szynki parmeńskiej

Czarny pieprz

Po pół pęczka natki pietruszki i szczypiorku

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

200 ml mleka

Gałka muszkatołowa

Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonym wrzątku (ok. 20 minut). Mięso posmarować musztardą, obłożyć szynką i rolować. Roladki spinać wykałaczkami. Doprawić solą i pieprzem. Szczypiorek i pietruszkę drobno pokroić.

Roladki usmażyć na oleju (6-8 minut, obracając).

Ziemniaki odcedzić, odparować, dodać masło i mleko i ubić. Dodać zioła, doprawić solą i gałką muszkatołową.


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje