Przejdź na stronę główną Interia.pl

Placek jagodowy

Możesz użyć gotowego ciasta francuskiego.

Składniki:

Reklama

1 kg ciasta francuskiego

0,5 kg czarnej borówki

250 g masła

1 banan

100 g migdałów

80 g cukru pudru

2 jajka

80 g cukru waniliowego

10 g cynamonu

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

Pokrój banana. Dodaj jagody, płatki migdałowe, cukier puder, cynamon. Wymieszaj. Formę wyłóż ciastem. Do owoców dodaj ubite białka. Nadzienie wyłóż na ciasto. Posmaruj brzegi ciasta  żółtkiem, przykryj drugim arkuszem ciasta. Usuń nadmiar ciasta.

Nakłuj ciasto i usuń powietrze. Piecz w nagrzanym piekarniku 180 st. C przez 25-30 minut.

 Oprósz cukrem pudrem.

 

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje