Przejdź na stronę główną Interia.pl

Masło w wielu smakach

Doskonały dodatek do pieczywa.

Masło ziołowe

Składniki: 10 dag masła, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól.

Reklama

Do miseczki włóż miękkie masło, zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą.

Masło pomidorowe

Składniki: 10 dag masła, 4 suszone pomidory w oleju, 2 ząbki czosnku, sól, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Miękkie masło przełóż do miseczki, dodaj pozostałe składniki. Rozdrobnij blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy.

Masło czosnkowe

Składniki: 10 dag masła, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz biały.

Do miękkiego masła dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj blenderem lub dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.

Dowiedz się więcej na temat: masło

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje