Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Liczy się fantazja

Myślisz, że nie potrafisz gotować? Uruchom wyobraźnię i przekonaj się, że w kuchni wszystko jest możliwe - z najprostszych składników możesz wyczarować pyszne i pięknie prezentujące się dania!

Ugotowanie budyniu to żadna sztuka, a dzięki odpowiednim dodatkom możemy sprawić, że będzie to wspaniały deser.

Budyń waniliowo-kokosowy z mango

Reklama

Opakowanie budyniu waniliowego

30 g cukru

100 ml mleka

Puszka (400 ml ) mleka kokosowego

1 mango

wiórki kokosowe

Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zamiast samego mleka użyj mieszanki 100 ml mleka i 400 ml mleczka kokosowego. Dekoruj plasterkami mango i wiórkami kokosowymi.

 

Budyń waniliowo-czekoladowy

Opakowanie budyniu waniliowego

20 g cukru

500 ml mleka

1,5 łyżeczki kakao

4 łyżki wiórków czekoladowych

Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. 1/3 budyniu zmieszaj z kakao. Ciemny i jasny budyń nakładaj na przemian do salaterek. Dekoruj wiórkami czekoladowymi.

Budyń ciasteczkowy

12 herbatników

Opakowanie budyniu waniliowego

20 g cukru

500 ml mleka

4 łyżki sosu karmelowego

Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładaj do salaterek na przemian z pokruszonymi herbatnikami. Polej sosem karmelowym

Budyń waniliowy z wiśniami

Słoik (720 ml) wiśni

Kawałek cynamonu

Gwiazdka anyżeku

Szczypta mielonych goździków

64 g cukru

Opakowanie cukru waniliowego

2 łyżeczki skrobi

Opakowanie budyniu waniliowego

500 ml mleka

Sok z wiśni zagotuj z przyprawami i 45 g cukru. Skrobię zmieszaj z 50 ml zimnej wody i dodaj do gotującego się soku. Gotuj 2 minuty cały czas mieszając. Wyjmij cynamon i anyżek, dodaj wiśnie.

Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Budyń i kisiel wiśniowy nakładaj do salaterek.



Reklama

Reklama

Reklama