Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut


 Mielone z warzywami i dipem ziołowym

Reklama

Składniki:

3 cebule

400 g cukinii

4 duże pomidory

1 papryka

400 g mielonego mięsa wołowego

1 jajko

250 g chudego twarożku

2 łyżeczki oleju

100 ml bulionu

Sól, pieprz

Suszony tymianek

Tymianek

Natka pietruszki

Po pół pęczka koperku i szczypiorku

Część cebuli pokroić w kostkę, część w paski. Paprykę pokroić w drobną kostkę.

Mięso, jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, paprykę i 2 łyżki twarożku wymieszać i uformować 4 burgery. Burgery usmażyć na oleju.
Na rozgrzanym oleju smażyć cebulę i cukinię pokrojoną w plastry (przez 3 minuty). Dodać pokrojone pomidory. Wlać bulion i gotować 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zioła pokroić, wymieszać z pozostałym serkiem, doprawić solą i pieprzem. Mielone, warzywa i dip nakładać na talerze, dekorować tymiankiem.

 Czas przygotowania 35 minut

Jedna porcja zawiera  1090 kJ/260 kcal.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje