Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut


Kotlet z winem

Reklama

4 cienkie plastry schabu

3 łyżki oleju

1 łyżeczka suszonego majeranku

Sól, pieprz

3-4 cebule

300 g makaronu wstążki

łyżka koncentratu pomidorowego

200 ml wytrawnego czerwonego wina

400 ml bulionu

Pół pęczka natki pietruszki

40 g masła

Cukier

Olej zmieszać z majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować mięso. Cebulę pokroić w krążki.

Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Na rozgrzanej patelni grillowej smażyć kotlety z obu stron. Na pozostałym tłuszczu smażyć cebulę przez 2-3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy i smażyć jeszcze minutę. Wlać bulion i  wino. Gotować 5 minut.

Makaron odcedzić, przelać zimną wodą umieścić  z powrotem w garnku, dodać masło i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Doprawić pieprzem.

Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem. Mięso umieścić w sosie i gotować 2-3 minuty na słabym ogniu. Mięso podawać z makaronem i sosem.

  Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera  2680 kJ/640 kcal.

 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje