Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut

Kapusta z patelni z kotletem schabowym



Składniki:

Reklama

1 cebula

750 s schabu

2 łyżki oleju

Sól, pieprz

850 g kiszonej kapusty

3-4 łyżki ajwaru

Szczypta cukru

500 g kopytek (gotowych)

Pół pęczka natki pietruszki

150 g śmietany

Cebule pokroić w kostkę, mięso w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smaży cebulę, dodać kapustę kiszoną. Dodać ajwar, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko smażyć 15 minut. Ponownie dodać mięso

Kopytka ugotować w osolonej wodzie.

Kapustę podawać z kopytkami, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać ze śmietaną.

Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 2640 kJ/631 kcal

 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje