Składniki:
1 cebula
750 s schabu
2 łyżki oleju
Sól, pieprz
850 g kiszonej kapusty
3-4 łyżki ajwaru
Szczypta cukru
500 g kopytek (gotowych)
Pół pęczka natki pietruszki
150 g śmietany
Cebule pokroić w kostkę, mięso w paski. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso, doprawić solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smaży cebulę, dodać kapustę kiszoną. Dodać ajwar, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko smażyć 15 minut. Ponownie dodać mięso
Kopytka ugotować w osolonej wodzie.
Kapustę podawać z kopytkami, posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać ze śmietaną.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 2640 kJ/631 kcal