Składniki:
1 cebula
25 g masła
250 g ryżu na risotto
400 ml mleka kokosowego
250 ml bulionu warzywnego
Sól
Świeżo mielony pieprz
4 filety z kurczaka (po ok 150 g)
2-3 łyżki oleju
Puszka ananasa w plastrach
Pęczek szczypiorku
Opcjonalnie: chipsy kokosowe do dekoracji
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle, dodać ryż, przesmażyć. Wlać mleczko kokosowe i bulion, zagotować i gotować 20-25 minut. Doprawić solą i pieprzem.
W tym czasie mięso usmażyć na oleju, 2 minuty przed końcem smażenia dodać plastry ananasa. Mięso doprawić solą i pieprzem. Pokrojony szczypiorek wmieszać do risotto. Mięso zdjąć z patelni, pokroić, podawać z risottem i ananasem. Dekorować szczypiorkiem i chipsami kokosowymi.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 3060 kJ/730 kcal