Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut


Kokosowe risotto z filetem z kurczaka i ananasem

Reklama

Składniki:

1 cebula

25 g masła

250 g ryżu na risotto

400 ml mleka kokosowego

250 ml bulionu warzywnego

Sól

Świeżo mielony pieprz

4 filety z kurczaka (po ok 150 g)

2-3 łyżki oleju

Puszka ananasa w plastrach

Pęczek szczypiorku

Opcjonalnie: chipsy kokosowe do dekoracji

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na maśle, dodać ryż, przesmażyć. Wlać mleczko kokosowe i bulion, zagotować i gotować 20-25 minut. Doprawić solą i pieprzem.

W tym czasie mięso usmażyć na oleju, 2 minuty przed końcem smażenia dodać plastry ananasa. Mięso doprawić solą i pieprzem. Pokrojony szczypiorek wmieszać do risotto. Mięso zdjąć z patelni, pokroić, podawać  z risottem i ananasem. Dekorować szczypiorkiem i chipsami kokosowymi.

Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 3060 kJ/730 kcal

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje