Składniki:
Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem (480 g)
4 wieprzowe steki minutowe (po ok. 150 g)
2 jajka
Sól
Pieprz
125-150 g płatków kukurydzianych
1,5 łyżki suszonej pietruszki
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju
2 opakowania (po ok. 250 g) ryżu długoziarnistego ekspresowego
Warzywa rozmrozić i umieścić w rondelku, dodać 1-2 łyżki wody. Gotować 6-8 minut, kilka razy zamieszać.
Łyżkę suszonej pietruszki zmieszać z płatkami kukurydzianymi. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Kotlety panierować w mące, jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju, obracając, ok. 5 minut. Ryż przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kotlety podawać z warzywami i ryżem. Posypać suszoną pietruszką.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 2730 kJ/650 kcal.