Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut


Kotlety z warzywami i ryżem

Reklama

Składniki:

Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem (480 g)

4 wieprzowe steki minutowe (po ok. 150 g)

2 jajka

Sól

Pieprz

125-150 g płatków kukurydzianych

1,5 łyżki suszonej pietruszki

3 łyżki mąki

3 łyżki oleju

2 opakowania (po ok. 250 g) ryżu długoziarnistego ekspresowego

Warzywa rozmrozić i umieścić w rondelku, dodać 1-2 łyżki wody. Gotować 6-8 minut, kilka razy zamieszać.

Łyżkę suszonej pietruszki zmieszać z płatkami kukurydzianymi. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Kotlety panierować w mące, jajku i płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju, obracając, ok. 5 minut. Ryż przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kotlety podawać z warzywami i ryżem. Posypać suszoną pietruszką.

Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 2730 kJ/650 kcal.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje