Reklama

Reklama

10 pomysłów na szybki obiad

Dania w 30 minut

Ciasto podstawowe na naleśniki




Składniki:

Reklama

5 jaj

Sól

225 g mąki

200 ml mleka

2-3 łyżki wody mineralnej

8 łyżeczek masła

Jajka roztrzepać ze szczyptą soli za pomocą robota kuchennego. Najpierw dodawać mąkę , a następnie mleko. Odstawić na 15 minut, dodać 2-3 lyżki wody mineralnej. Smażyć porcjami na rozgrzanym maśle.

 Można podawać na słodko np. z dżemem, nutellą lub na słono np. z wędzonym łososiem lub kawiorem.

 Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 1720 kJ/ 410 kcal.




Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje