Przejdź na stronę główną Interia.pl

​Sałatka po andaluzyjsku z kiełbasą chorizo i pomidorami

Starannie dobrane składniki i krótki czas przygotowania sprawiają, że sałatka ma duże szanse wejścia na listę "ulubionych".

Składniki:

200 g pomidorów

Reklama

100 g kiełbasy chorizo

3 ząbki czosnku

15 g bazylii

15 g cebulki dymki

15 g natki pietruszki

50 g sera feta

1 łyżka białego octu balsamicznego

50 ml białego octu balsamicznego

Sól morska, pieprz czarny

 Chorizo pokrój w plastry i usmaż na oliwie.  W misce umieść kiełbasę, pokrojone pomidorki, drobno posiekany czosnek. Dodaj pokrojoną dymkę, sól, pieprz, ocet i oliwę. Podawaj z kawałkami sera.

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje