Przejdź na stronę główną Interia.pl

Gessler nam się "przejadła"?

Kulinarny blog Hanny Lis podoba się bardziej niż felietony Magdy Gessler. Czy dziennikarka zdetronizuje restauratorkę?

W ciągu kilku lat Magda Gessler (59) stała się największym polskim autorytetem kulinarnym. "Kuchenne rewolucje" w TVN biją rekordy oglądalności. Restauratorka pisze felietony kulinarne dla "Newsweeka" i portalu NaTemat.

Reklama

Dwoma ostatnimi tytułami kieruje Tomasz Lis, dotychczas ze współpracy z Magdą zadowolony. Ale wygląda na to, że jego żona Hanna (42) ma zakusy na to, by odebrać Magdzie tytuł polskiej Nigelli Lawson...

Wygryzie dawną przyjaciółkę?

"Czuję się bardziej kobieco z rondlem w ręku niż na dwunastocentymetrowych szpilkach" - zadeklarowała Hanna na forum NaTemat. Stwierdziła, że swój profil przekształca w blog kulinarny, bo choć uwielbia dziennikarstwo polityczne, to "kręci ją dom, lodówka, garnki, noże, piec, kuchenka"...

Na dowód tego, że w kuchni jest prawdziwą boginią, dziennikarka zamieściła przepis na własnoręcznie wykonane pesto trapanese i sfotografowała proces powstawania włoskiego dania. Łatwy do wykonania i apetyczny przepis Hanny w ciągu trzech dni przypadł do gustu 561 osobom.

Dla porównania: ostatni wpis Magdy Gessler w NaTemat, o celebrowaaniu lunchu, miał tylko 466 fanów. A restauratorka zamieściła go dwa tygodnie temu...

- Magda stopniowo "przejada się" Polakom, przynajmniej jako kulinarna blogerka - twierdzi jeden ze współpracowników Tomasza Lisa. - Ona sama też ma już dużo mniejszy zapał do tej pracy niż kilka lat temu. Swoje felietony do "Newsweeka" przysyła czasem w ostatniej chwili. Na stronach NaTemat pisze zbyt rzadko, by podgrzać ciekawość fanów. To prawdopodobne, że w "Newsweeku" zastąpi ją Hanna Lis. Ale ze względu na to, że Hanna jest żoną naczelnego, musi sobie wypracować opinię kulinarnego guru.

Początki kuchennego bloga Hanny są udane. Znając jej ambicje, można zakładać, że zamierza zajść ze swoim gotowaniem dużo dalej. Czy zrobi to kosztem Magdy? Restauratorka wypowiadała się bardzo pochlebnie o daniach Hani, którą prywatnie zna od lat. Czy teraz przestanie ją lubić?

A. B.

Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler | Hanna Lis | blog kulinarny

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje