Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zielona herbata. Jak ją parzyć

​Ten smaczny napój wspomaga trawienie, zapobiega chorobom serca i poprawia jasność umysłu.

Ważna jest temperatura

Reklama

Nigdy nie zalewaj zielonej herbaty wrzątkiem. Woda nie może być gorąca. Po jej zagotowaniu odczekaj 5-7 minut. 

Gdy chcesz uzyskać napój dodający energii, zaparzaj zieloną herbatę krótko, zaledwie 2-3 minuty. 

Jeśli masz ochotę na napój o działaniu relaksującym, zaparzaj ją 5-6 minut. Taki napar warto pić wieczorem. 

Nie wyrzucaj fusów. Zalewaj je wodą 3 razy. Trzecie parzenie jest najbardziej wartościowe. 

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje