Reklama

Jak przechowywać kawę

1. Kawy mielonej i ziarnistej nie przesypuj z fabrycznych opakowań wprost do pojemników. Lepiej zepnij klipsem otwartą torebkę i dopiero wówczas umieść ją np. w ciemnym słoiku.

2. Kawę mieloną i ziarnistą przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, koniecznie w ciemnym miejscu, bez dostępu światła.

3. Nie trzymaj kawy w lodówce. W zimnie traci olejki eteryczne i przejmuje zapachy innych potraw.

4. Kawę rozpuszczalną należy przechowywać z dala od wilgoci (np. zlewozmywaka), a także od źródeł ciepła (np. kuchenki). Koniecznie w szczelnym pojemniku - zachowa świeżość przez kilka miesięcy. 

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy