Reklama

Reklama

Folia aluminiowa bez tajemnic

Folię aluminiową można kupić w każdym sklepie. Jest bardzo przydatna, ale nie zawsze wiemy, jak prawidłowo jej używać. Oto, do czego służą poszczególne strony!

Folia aluminiowa to przydatna rzecz. Zawijamy w nią jedzenie, które zabieramy do pracy i używamy jej do pieczenia. Dobrze wiemy, że ma dwie strony. Nie zawsze wiemy jednak, którą do czego wykorzystywać. To naprawdę ma znaczenie! 

Jest to bardzo ważne, ponieważ folia aluminiowa może albo przepuszczać ciepło, albo je zatrzymywać. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób jej użyjemy. Jeżeli zrobimy to źle, prawdopodobnie nie będziemy zadowoleni z efektu. 

Jeżeli zależy nam na tym, aby zatrzymać wysoką temperaturę potrawy, połyskująca strona powinna zostać zawinięta do wewnątrz,  Jeżeli chcemy uzyskać odwrotny efekt, powinniśmy zawinąć jedzenie w taki sam sposób stroną matową, która przepuszcza ciepło. 

Reklama

Chociaż popularne jest stosowanie folii aluminiowej do pieczenia, trzeba pamiętać, by nie wkładać jej do mikrofalówki, bo może to ją poważnie zniszczyć. 

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje