Reklama

Reklama

Zjedz jedno przed śniadaniem!

Kiwi to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Jak jeść ten wartościowy owoc, by w pełni wykorzystać jego właściwości?

Ten niepozorny owoc pomoże obniżyć ciśnienie krwi, ułatwi odchudzanie, korzystnie wpłynie na samopoczucie i odporność. Dzięki dużej zawartości błonnika wspomoże też funkcjonowanie układu trawiennego i pomoże obniżyć poziom złego cholesterolu. Duża zawartość antyoksydantów hamuje procesy starzenia i zmniejsza ryzyko wystąpienia wielu chorób. Niski indeks glikemiczny sprawia, że owoc może znaleźć się w diecie cukrzyków i osób odchudzających się. Wysoka zawartość witamin C i E korzystnie wpływa na skórę.

Reklama

Naukowcy nie mają wątpliwości, że kiwi najlepiej jeść na czczo przed śniadaniem, popijając szklanką wody. Tego owocu nie należy łączyć z produktami mlecznymi, ponieważ zawarte w nim enzymy rozkładają białko zawarte w nabiale, dlatego np. koktajl z kiwi może nabrać gorzkiego smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje