Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

​Dobre źródło łatwo przyswajalnego białka stanowi chude mięso drobiowe, cielęcina, wieprzowina, wołowina, a także jajka. Dieta powinna również zawierać dużo roślin strączkowych: grochu, fasoli, cieciorki oraz soczewicy.

Należy sięgać po orzechy, np. pistacje czy migdały, które są też źródłem cennych kwasów omega-3. Trzeba jeść dużo nabiału - np. sera twarogowego, żółtego czy jogurtu typu greckiego, a także kaszy gryczanej.

Śniadanie 

Reklama

Omlet z twarogiem, pomidorami i pietruszką, kromka chleba na zakwasie, kawa zbożowa albo owsianka z jabłkiem i cynamonem, herbata. 

Drugie śniadanie 

Garść orzechów i pomarańcza, woda albo sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem, ogórkiem, herbata.

>>Na następnej stronie znajdziesz kolejne propozycje dań<<

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje