Reklama

Trend na smak i zdrowie. Pij świeże soki!

Każdego roku pojawiają się nowe trendy żywieniowe. Niektóre z nich szybko przemijają i są zastępowane przez kolejne. Inne – zostają z nami na dłużej. Część z nich wiąże się przede wszystkim z poszukiwaniem znakomitego smaku. Są też takie, których głównym atutem jest dobry wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Idealne są rzecz jasna te trendy, które łączą w sobie obie te cechy.

Do takich należy z pewnością rosnąca popularność świeżych soków - tłoczonych, wyciskanych. Z pomocą przychodzą tu innowacyjne rozwiązania - jak technologia HPP, która dzięki firmie Victoria Cymes wkroczyła niedawno na polski rynek. Soki utrwalane tą metodą zachowują właściwości najbardziej zbliżone do użytych warzyw i owoców, a jednocześnie mają dłuższą trwałość.  

Odpowiedź na najnowsze trendy

Na co zwracamy coraz większą uwagę w komponowaniu codziennej diety? Które z trendów rosną obecnie w siłę? Przede wszystkim, świadomie sięgamy po zdrowe produkty. Wiemy, że ma to istotny wpływ na całą jakość naszego życia. Coraz więcej osób deklaruje, że będą spożywać więcej owoców i warzyw, ograniczając przy tym inne produkty - zwłaszcza te mocno przetworzone, o nikłej wartości odżywczej. Chcemy, by nasza dieta była urozmaicona - kolorowa, różnorodna, łącząca wiele smaków. Przywiązujemy dużą wagę do składu produktu, czytamy etykiety i wybieramy te, które nie budzą naszych wątpliwości. Liczy się wysoka jakość i bezpieczeństwo. Z większą świadomością podchodzimy również do tego, w jaki sposób produkt jest wytwarzany. Z drugiej strony, żyjemy szybko i intensywnie. Nasz plan dnia jest zazwyczaj wypełniony po brzegi. Dlatego stawiamy na takie propozycje, które pozwalają nam ekspresowo i wygodnie dostarczyć organizmowi potrzebnych składników odżywczych.  

Reklama

Smak, zdrowie i natura

Nowoczesna technologia stwarza rozwiązania, dzięki którym powstają produkty idealnie dopasowane do naszych potrzeb. Doskonałym przykładem jest metoda HPP (z ang. High Pressure Processing), którą jako pierwsza do utrwalania soków wprowadziła na nasz rynek firma Victoria Cymes, uznany i ceniony producent świeżych soków. Soki są tłoczone na zimno, dzięki czemu zatrzymują w sobie większą ilość niezwykle cennych składników odżywczych np. witamin. Nie są pasteryzowane, co często powoduje istotną utratę składników bioaktywnych oraz zmianę właściwości organoleptycznych (barwa, zapach, smak), lecz świeżo wyciśnięte trafiają bezpośrednio do butelek. W ostatnim etapie sok w butelce poddawany jest bardzo wysokiemu ciśnieniu 6000 atmosfery, co pozwala zachować trwałość na dłużej. Cały proces produkcji tych soków, od składowania surowca, po jego tłoczenie, rozlew, utrwalanie, magazynowanie i dystrybucję zachodzi w kontrolowanej temperaturze chłodniczej. A dodatkowo, przechowywane w lodówce są zdatne do spożycia nawet do 2 miesięcy! 


Takie świeżo wyciskane, tłoczone na zimno soki to prawdziwe dobrodziejstwo dla naszego organizmu. Dostarczają niezbędnej dawki witamin, minerałów, antyoksydantów - i to w naturalnej formie. Teraz, gdy dostępność świeżych owoców i warzyw jest mocno ograniczona, to szczególnie ważne. Regularne picie świeżych soków pomoże uzupełnić niedobory tych substancji, bez których organizm nie jest w stanie sprawnie funkcjonować. To również znakomite wsparcie dla układu immunologicznego. Nie każdy wie, że organizm jest w stanie wchłonąć zdecydowaną większość substancji odżywczych ze świeżych soków. A sam proces przyswajania jest szybszy niż przypadku nieprzetworzonej formy warzyw i owoców. Wystarczy nawet 15 minut! Świeże soki to również nieoceniona pomoc dla łasuchów i "podjadaczy". Zapewniają uczucie sytości na dłuższy czas, dzięki czemu łatwiej oprzeć się pokusie sięgnięcia po niezdrowe i tuczące przekąski. 

Sukces, Szczęście, Pasja

Oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta nie może oznaczać codziennych wyrzeczeń. Liczy się i zdrowie, i dobry smak. Soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, dostępne są w trzech kompozycjach smakowych. #SUKCES - to połączenie soku tłoczonego ze świeżych jabłek z ananasem, truskawką i limonką. #SZCZĘŚCIE - to jabłko z mango oraz marchwią, a #PASJA - jabłko, przełamane smakiem selera naciowego, ogórka i naci pietruszki. Wszystkie powstają ze starannie wyselekcjonowanych owoców i warzyw, spośród których tylko te spełniające najwyższe normy trafiają do dalszego etapu produkcji.

To bardzo wygodny i smaczny sposób na dostarczenie cennych składników odżywczych. Zdrowa dieta jeszcze nigdy nie była tak prosta i przyjemna!

 

 

 

 

.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy