Reklama

Z domowej apteki

Najprostsze produkty mogą przynieść wiele dobrego. Spróbuj pomarańczy, a w lodówce zawsze miej mrożonki.

Mrożonki

Mają więcej zalet aniżeli wad! Unikasz mrożonek, bo uważasz je za żywność bezwartościową? Okazuje się, że to błąd! Bo choć prawdą jest, że tracą od 10 do 30 proc. witamin i minerałów, to mrożenie według ekspertów wciąż jest lepszym sposobem utrwalania owoców i warzyw niż np. ich marynowanie.

Pomarańcza dla oczu

Wystarczy zjeść jedną pomarańczę, żeby dostarczyć organizmowi 100% dziennej normy witaminy C, która poprawia odporność. Poza tym te pyszne owoce dzięki witaminie A doskonale wspomagają wzrok. Jeśli będziesz po nie sięgać przez cały rok, a nie tylko od święta, obniżysz ryzyko zachorowania np. na jaskrę, zaćmę i zwyrodnienie plamki żółtej!  

Zobacz także:

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy