Reklama

Trzy naturalne probiotyki

Dbają o jelita nie tylko w antybiotykoterapii.

Kiszona kapusta 

Kupuj ją u sprawdzonych sprzedawców - prosto z beczki. Unikaj zakwaszanej octem - nie ma dobrych bakterii! Jedz ją w postaci surówki, doprawioną łyżką oleju rzepakowego i ziarenkami kminku. Unikniesz wzdęć! 

Kiszone ogórki 

Jedź je ze skórką. Ugotowane w zupie ogórkowej tracą znaczną część swoich wartości. 

Kwas chlebowy 

Zrób go sama! 30 dag chleba razowego na zakwasie podpiecz w piekarniku w temperaturze 180ºC na złoty kolor. Włóż do kamiennego garnka lub szklanego słoja i zalej 2,5 l dodaj 1 dag drożdży i 0,5 szklanki cukru. Po 24 godzinach przecedź i przelej do butelek. Do każdej wrzuć po rodzynce i kilka ziarenek ryżu. Pij po 2-3 dniach, po pół szklanki dziennie. 

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy